2.1.2018

Zúčastnili jsme se výběrového řízení na dodavatele kamenné fasády pro projekt soukromé vily ve Středočeském kraji.
Součástí dodávky bylo dodání vhodného kamene a kamenických prací.

Požadavky na kamennou fasádu

Projekt počítal s kamennou přizdívkou 20 cm. Cílem bylo vytvořit fasádu s masivním detailem v rozích. Barevnost kamenné fasády měla být složena z šedých a stříbrných tónů bez kropenatosti materiálu typického pro žulu.

U nás jsme kámen, který by vyhovoval těmto požadavkům nenalezli. Hledali jsme proto v zahraničí a objevili materiál, který dle našeho názoru přesně odpovídal požadavkům investora a architekta.

V lomu jsme si ověřili kvalitu kamene a vybrali vzorovou paletu, kterou jsme dovezli do České republiky. Na stavbě (zkušební stěně) jsme následně vyhotovili vzorek a čekali na výsledek výběrového řízení, které jsme vyhráli. :-)

Způsob realizace kamenné fasády

Pro kamennou fasádu byl připraven rozšířený základ, který vynesl váhu kamenné přizdívky. Dále bylo použito spojení přizdívky s nosným monolitem pomocí karisítě a ocelových kotev.

Zajišťovali jsme osobní dohled nad tříděním kamene a paletování u dodavatele a průběžně kámen dopravovali do ČR.

Způsob uložení kamene byl na sraz s důrazem na minimální spáru a rovné horizontální linie.

Kompletní fasádu o výměře 650 m2 jsme dokončili a předali za dvanáct měsíců. Součástí realizace bylo řešení kamenné vstupní brány a zahradní kuchyně.

Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více o ochraně osobních údajů.