6.12.2017

Rádi bychom Vám doporučili atraktivní, extrémně kvalitní a přitom dostupné řešení realizace zpevněných ploch. Jde o kamenné dlažby z odseků, které lze využít jak na pochozí, tak pojezdové plochy, chodníky, parkoviště či příjezdové cesty.

Realizace kamenné dlažby

Způsob přípravy podloží (kufru) je stejný jako u zámkových dlažeb. Jednotlivé vrstvy podloží jsou složeny z různých frakcí štěrku a důkladně hutněny vibrační deskou.
U pochozí dlažby je podloží připraveno do celkové hloubky 30 cm, u pojezdové do 40 cm.

Do poslední vrstvy štěrku frakce 4–8 mm jsou kladeny kamenné odseky. Následně je celá plocha dlažby vyspárována a několikrát zhutněna.

Pro kamenné obruby nejčastěji vybíráme největší odseky, které se po okrajích zabetonují do betonové patky. Lze použít i klasické kamenné obrubníky, ale toto řešení je dražší.

Cena kamenné dlažby

Cena odsekových dlažeb je srovnatelná s cenami kvalitnějších zámkových dlažeb. Pohybuje se od 1 900 Kč/m2 pro realizaci „na klíč“.

V naší on-line kalkulačce si můžete rychle spočítat cenu vašeho projektu. Stačí kliknout na následující odkaz: 
cena kamenné dlažby

Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více o ochraně osobních údajů.