7.4.2018

Dnes jsme při prohlížení zahraničních inspirací našli materiál, se kterým máme bohaté zkušenosti, a který můžete nalézt v našem katalogu. Jde o štípaný kamenný obklad White Essence. Na realizaci nás (kromě kamenických prací) zaujalo perfektní barevné a materiálové sladění projektu.



Kamenné obklady v exteriéru

Světle krémová barva kamenného obkladu pěkně ladí s fasádní barvou omítky, vchodovými dveřmi a garážovými vraty. Líbí se nám také kontrast s okenními rámy a oplechováním střechy. Kameníci při práci použili elektrické pily, kterými kámen upravili pro usazení s minimální spárou. Okenní parapety jsou zakončeny deskovinou se štípanou čelní hranou.



Kamenné obklady v interiéru

I v interéru jsou barvy a materiály perfektně sladěny. Do celkového konceptu zapadá i čtyřnohý miláček majitelů, který leží na koberci před krbem :-) Pro kamenické práce v interiéru byl vybrán užší formát kamene, který působí jemněji, a který stejně jako v exteriéru byl pilou upraven pro rovnou minimální spáru. Rohy jsou překládané.


Celkově jde o krásnou realizaci a pěknou kamenickou práci, které bychom vytkli pouze řešní rohů v interiéru. Ostrým sekáčem lze jejich hranu lépe dotvarovat. Dle našeho názoru bylo možné tento detail zpracovat trochu pečlivěji.

Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více o ochraně osobních údajů.